Gisteren was het dan zover : de nieuwe Nelo K1 in onze club kleuren is aangekomen en in gebruik genomen!

Deze konden we kopen mede door de opbrengsten van de Rabo Clubsupport actie, dus vooral stemmen zodat we hopelijk volgend jaar weer een nieuwe boot kunnen presenteren.

Spelenderwijs leren kanovaren voor kinderen van 7 tot en met 9 jaar.

Data: zondag 19 juni en zondag 26 juni van 11u tot 12u en woensdag 22 juni van 19u tot 20u

Om te varen heb je een (thermo)shirt (lange- of korte mouw) en een sportbroekje nodig.

Het dragen van een zwemvest is verplicht. Deze zijn bij de vereniging aanwezig en zullen worden uitgedeeld voordat er gevaren wordt.

Tijdens het varen kun je nat worden. Zorg daarom altijd voor een setje droge kleding en een handdoek.

Na afloop staat er voor de kinderen gratis limonade klaar.

De cursus kost €20. Dit mag worden overgemaakt naar:

NL88RABO0149325703 tnv kv Argonauten ovv kanokids + naam deelnemer.

We hebben plaats voor max. 8 deelnemers.

Zwemdiploma’s A en B dienen gehaald te zijn.

Zorg dat je minimaal 15 minuten van tevoren aanwezig bent.

Adres: Meelzak 16, De Rijp

We hopen dat jullie er zin in hebben! Wij zullen voor jullie klaar staan!

Met vriendelijke groeten,

Trainers en begeleiders

Kanovereniging Argonauten

Maak kennis met kano èn suppen De Rijp - Vrijblijvend kennismaken met de kano- èn supsport?

Dat kan op Pinkstermaandag 6 juni a.s. bij Kanovereniging De Argonauten op de Meelzak in De Rijp. Vanaf 14.00 uur is jong en oud met tenminste zwemdiploma B, welkom om deze fantastische buitensporten uit te proberen.

Er liggen supboarden, boten en zwemvesten in alle soorten en maten klaar om uit te proberen.
Verder is er informatie beschikbaar over de club en de trainingen. Vanaf 17.00 wordt de middag feestelijk afgesloten met pannenkoeken eten voor alle deelnemers.

Elke vrijdagavond rond half zeven verzamelen de Argonauten zich bij hun botenhuis op de Meelzak in De Rijp. Zij trainen dan, in het zomerseizoen, op de Beemster Ringvaart. Aan de hand van afwisselende oefeningen, spellen en kleine wedstrijdjes wordt er flink getraind. Om vervolgens goed voor de dag te komen op de diverse vlakwaterwedstrijden door het hele land, gedurende het zomerseizoen. En dat lukt aardig, gezien de uitstekende resultaten van de wedstrijdploeg.

In de sprintdiscipline is het Selma Konijn die met de nationale selectie uitkomt op worldcupwedstrijden en daar uitstekend presteert.
In de marathondiscipline is Sipko Metselaar degene die meedraait in de
nationale selectie en uitkomt op internationale wedstrijden.

Suppen
Sinds alweer ruim een jaar hebben ook de suppers hun onderkomen gevonden bij de Argonauten.
Stand-up paddleboarding, beter bekend onder de afkorting SUP, is een van de snelst groeiende boardsports ter wereld. En sinds 2020 kunnen suppers ook lid worden en hun board in de loods stallen.

Toervaren voor volwassenen
Naast het trainen voor wedstrijden, wordt er bij de Argonauten ook gevaren voor de ontspanning.
Het gaat hier om een groep volwassenen, de zogenaamde ‘toervaarders’. Het toervaren vindt wekelijks plaats op zondagochtend 10.30 uur. Wie hier meer informatie over wil, of eens een
toerboot wil proberen is ook van harte welkom op de Open Dag, 6 juni a.s.

Meer informatie over de Argonauten is te vinden op www.kvargonauten.nl

De sponsoractie van de PLUS supermarkt Graft de Rijp en de clubsupportactie van de RABO Waterland en omstreken hebben mooie bedragen opgeleverd die we goed gaan gebruiken voor nieuw trainingsmateriaal voor de jeugd.

Iedereen die op ons gestemd heeft bij de clubsupportactie en punten aan ons heeft gegeven bij de sponsoractie : HARTELIJK DANK!

Er zijn veel stemmen op onze mooie vereniging uitgebracht bij de Rabo ClubSupport actie en dat heeft het prachtige bedrag van € 554,63 opgeleverd!

Bij deze bedanken we dan ook alle leden van Rabobank Waterland En Omstreken die onze vereniging gesteund hebben door hun stem op ons uit te brengen.