Kanoverening Argonauten beleeft een jubileumjaar! De Rijper sportclub bestaat namelijk al 60 jaar en dat moet natuurlijk gevierd worden. Niet alleen op de feestdag, zondag 25 augustus, maar ook met een speciale actie waarbij nieuwe jeugdleden voor maar 25 euro een jaar lang lid kunnen worden.

De Argonauten zijn al 60 jaar een begrip in De Rijp en omstreken. In hun geelgroene kleding zijn ze eenvoudig te herkennen: op de Beemster Ringvaart, in de Eilandspolder of tijdens de sprintwedstrijden door heel Nederland. Met door de jaren heen mooie successen. Evert Konijn is alweer jarenlang voorzitter van de club: “Bij een kanoclub horen boten en ook een botenhuis. Dat is voor een kleine club een hele verantwoording. Maar het eigen clubhuis op de Meelzak brengt ook ontzettend veel mogelijkheden met zich mee. Op de vaste trainingsavond, elke vrijdagavond, wordt er niet alleen getraind, maar na afloop ook nagekletst, als het goed weer is nog gezwommen, spelletjes gedaan en noem maar op. De trainingsfaciliteiten op de zolder worden zelfs bijna dagelijks gebruikt. En omdat we geen heel grote club zijn, is de onderlinge betrokkenheid groot. Elke zomer organiseren we ook altijd wel een Argonautendag.  Voor leden en aanhang. Met een vaaractiviteit, spelletjes en natuurlijk een picknick of barbecue. Dit jaar pakken we dit wat grootser aan in verband met het 60-jarig bestaan. Op zondag 25 augustus.”

Jubileumactie
Evert Konijn: “Dit jubileumjaar willen we graag vieren met zoveel mogelijk (nieuwe) leden. Daarom is er een speciale jubileumactie in het leven geroepen die gesponsord wordt door kanocentrum  Arjen Bloem uit Wormer en carteam Leo Borst uit De Rijp.  Jongeren tot en met 12 jaar kunnen met ingang van heden een jaar lang lid worden voor maar 25 Euro, dat is een korting van maar liefst 70 Euro.  Er zit wel een maximum aan het aantal kinderen dat van deze actie gebruik kan maken. Ook oudere kinderen en volwassenen mogen natuurlijk lid worden, hiervoor geldt een korting van 25%  i.v.m. het jubileumjaar. Of kom gewoon een keer langs op vrijdagavond."

Voorwaarden
Het actie lidmaatschap loopt 12 maanden waarna het over gaat in een gewoon lidmaatschap per ingang van het eerst volgende kwartaal. Opzeg termijn van het actie lidmaatschap is 1 maand voor afloop.  Gedurende de jubileum actie wordt door de vereniging kosteloos een boot ter beschikking gesteld.