Maak kennis met kano èn suppen De Rijp - Vrijblijvend kennismaken met de kano- èn supsport?

Dat kan op Pinkstermaandag 6 juni a.s. bij Kanovereniging De Argonauten op de Meelzak in De Rijp. Vanaf 14.00 uur is jong en oud met tenminste zwemdiploma B, welkom om deze fantastische buitensporten uit te proberen.

Er liggen supboarden, boten en zwemvesten in alle soorten en maten klaar om uit te proberen.
Verder is er informatie beschikbaar over de club en de trainingen. Vanaf 17.00 wordt de middag feestelijk afgesloten met pannenkoeken eten voor alle deelnemers.

Elke vrijdagavond rond half zeven verzamelen de Argonauten zich bij hun botenhuis op de Meelzak in De Rijp. Zij trainen dan, in het zomerseizoen, op de Beemster Ringvaart. Aan de hand van afwisselende oefeningen, spellen en kleine wedstrijdjes wordt er flink getraind. Om vervolgens goed voor de dag te komen op de diverse vlakwaterwedstrijden door het hele land, gedurende het zomerseizoen. En dat lukt aardig, gezien de uitstekende resultaten van de wedstrijdploeg.

In de sprintdiscipline is het Selma Konijn die met de nationale selectie uitkomt op worldcupwedstrijden en daar uitstekend presteert.
In de marathondiscipline is Sipko Metselaar degene die meedraait in de
nationale selectie en uitkomt op internationale wedstrijden.

Suppen
Sinds alweer ruim een jaar hebben ook de suppers hun onderkomen gevonden bij de Argonauten.
Stand-up paddleboarding, beter bekend onder de afkorting SUP, is een van de snelst groeiende boardsports ter wereld. En sinds 2020 kunnen suppers ook lid worden en hun board in de loods stallen.

Toervaren voor volwassenen
Naast het trainen voor wedstrijden, wordt er bij de Argonauten ook gevaren voor de ontspanning.
Het gaat hier om een groep volwassenen, de zogenaamde ‘toervaarders’. Het toervaren vindt wekelijks plaats op zondagochtend 10.30 uur. Wie hier meer informatie over wil, of eens een
toerboot wil proberen is ook van harte welkom op de Open Dag, 6 juni a.s.

Meer informatie over de Argonauten is te vinden op www.kvargonauten.nl