Geachte leden en ouders van leden onder de 18 jaar,

Het bestuur nodigt u allen uit voor de algemene ledenvergadering op vrijdagavond 22 maart om 20.30 uur in de kantine.
Leden onder de 16 jaar worden bij een ledenvergadering vertegenwoordigt door hun ouders.
Ook vrijwilligers zijn van harte welkom.

Al ruim dertig jaar organiseert de Rijper kanovereniging Argonauten de Nederlandse kampioenschappen K4 marathon. Dit Open NK kent een internationaal deelnemersveld en vindt dit jaar plaats op zondag 6 oktober 2019.

Programma :
10:45 Dames Junioren, Heren Junioren, Dames Senioren 18 km, voor de route klik hier .
12:30 Dames Aspiranten, Heren Aspiranten 5 km, voor de route klik hier
14:00 Heren Senioren 27 km, Heren Masters 18 km, voor de route klik hier

Tijdens deze wedstrijden strijden de Nederlandse deelnemers om het Nederlandse Kampioenschap K4 marathon.

De starts zijn op de Beemsterringvaart bij de Rijp ter hoogte van de Kralingergracht.

Finish van alle wedstrijden is op de Beemsterringvaart bij de ingang van passanten haven van De Rijp.

Voor informatie en aanmeldingen : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Recreatief varen is heel anders dan zo hard mogelijk gaan in een K1; het gaat de meeste toervaarders om de rust te vinden op het water en in de natuur. Dit kan alleen of in groepen.
Je hoeft niemand in de Rijp en omgeving uit te leggen dat je in de directe omgeving van de Rijp fantastisch water hebt om op te varen. Sterker nog, verenigingen komen bij ons langs om een tocht te maken.
Recreatief varen is voor jong en oud, of je nu vroeger al gevaren hebt of niet. We hebben leden die het heerlijk vinden om lange tochten te maken. Vanuit het kanohuis of elders in het land op een mooie locatie. Maar er zijn er ook die gewoon af en toe een boot willen pakken om een stukje te varen.
Mocht iemand zijn of haar kano niveau bij willen spijkeren dan kan dat. De vereniging organiseert regelmatig opfriscursussen voor haar leden. Dus, heb je een kano liggen en mis je wat kennis en/of ervaring? Neem dan contact met ons op! Ook is het mogelijk om een keer met een tocht mee te varen zonder meteen lid te hoeven worden van de club; je betaalt dan gewoon mee aan de kosten van die tocht. Bij genoeg animo zou het kunnen zijn dat we ook een meerdaagse opfriscursus organiseren voor niet-leden. Vergeet niet dat jouw mooie boot bij ons veilig en droog ligt zonder last van weer en wind!
Bij het organiseren van tochten houden we rekening met een goede variatie, zowel qua afstanden als qua tijd (1 of meerdaags tochten). Het gaat niet om de snelheid; iedereen moet mee kunnen komen. Toch is het raadzaam om van tevoren even de conditie en de vaardigheden even bij te spijkeren.
Het watersportverbond houdt een lijst bij van toertochten
Regelmatig worden er op onze facebook pagina foto's gepubliceerd.
Onze botenwagen is beschikbaar voor leden van de vereniging.

De kantine van het botenhuis is beschikbaar voor verhuur aan leden of aan non-profit organisaties zoals een buurtvereniging, koor, toneelvereniging dans- of yogaclub e.d. De beschikbaarheid wordt bijgehouden in de agenda op de website. Aanvragen per mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. In het antwoord wordt vermeld waar de sleutels opgehaald kunnen worden en waar ze weer ingeleverd kunnen worden. Uiteraard krijgt u de eerste keer een rondleiding. De huur moet na ontvangst van de factuur vooraf worden overgemaakt. Een voorlopige reservering wordt pas definitief na ontvangst van de huur.
De huur bedraagt € 95.  Door betaling gaat de huurder ook akkoord met de verhuurvoorwaarden, waaronder de bepaling dat het nuttigen van alcohol wel toegestaan is, maar de verkoop hiervan niet. Het pand van tevoren inrichten voor een feest kan in overleg en hangt uiteraard ook af van andere gebruikers. Opruimen en schoonmaken in overleg maar in principe voor 10 uur de volgende ochtend.
Keuken faciliteiten: gasfornuis; oven; magnetron; waterkoker; koffiezetapparaat (inclusief filters); potten & pannen; borden & bestek (40-50 personen); kopjes & glazen voor grote groepen; twee koelkasten.
Zie de huurovereenkomst: Huurovereenkomst kantine KV Argonauten (update vereist ivm aanpassing tarieven)
Kamperen is (na vooraf gekregen toestemming) mogelijk voor trekkende kanovaarders en/of roeiers naast het botenhuis. Ook de zolder kan voor grotere groepen gehuurd worden door bezoekende kano- of roeiverenigingen t.b.v. overnachten. Het gehuurde dient ten minste in dezelfde staat te worden achtergelaten zoals die was bij aanvang. Kampeerders mogen gebruik maken van de douches en toiletten in de botenloods. Kampeerders mogen van de kantine gebruik maken in de tijd dat deze vrij is; kosten € 50 p.d.  Het gebruik van de faciliteiten in de botenloods kost € 2,50 p.p.p.d. Het gebruik van elektra buiten de botenloods (aansluiten caravan, koelbox) kost € 1,50 p.d. Kampeerders delen de kantine en de kleedruimtes met leden van de vereniging; de huur is dus niet exclusief. Men kan ook rustig aanschuiven tijdens de clubavond op de vrijdagavond en de zondagmiddag.
Op de zolder mogen maximaal 40 personen overnachten. Per persoon moet € 4 per nacht worden betaald (inclusief gebruik van de kleedruimtes). Groepen die van de zolder gebruik maken voor overnachtingen mogen van de kantine gebruik maken in de tijd dat deze vrij is; kosten € 50 p.d. Het aanwezige serviesgoed, bestek, koffiezetapparaat (met filters) en waterkoker mag worden gebruikt; koffie, thee, suiker e.d. dienen zelf verzorgd te worden.

Wedstrijdvaren staat bij de Argonauten hoog in het vaandel. Bijna de helft van de leden houdt zich actief bezig met deelname aan wedstrijden
Wedstrijden zijn bij de Argonauten altijd vlakwater wedstrijden over een bepaalde afstand; van sprintafstanden (200 en 500 meter) of over langere afstanden. Ook wordt er gevaren in meerpersoonsboten zoals een K2 of een K4. Regelmatig worden boten gecombineerd met leden van andere verenigingen zodat er zo veel mogelijk gevaren kan worden op het eigen niveau.
Net als bij elke andere sport kiest de kanovaarder zelf hoe actief of hoe ambitieus hij of zij wil omgaan met de wedstrijdsport. Er zijn leden die 1 keer per week trainen en 5 keer per jaar mee doen aan wedstrijden; maar we hebben ook leden die Nederlands kampioen zijn en die 5-6 keer per week trainen, zo wel op het water als op het land. De Argonauten hebben een eigen trainingszolder voor zowel krachttraining als technische en duur training met behulp van ergometers. De meeste leden trainen tijdens het winterseizoen niet op het water; maar de conditietrainingen gaan uiteraard gewoon door! Ook wordt er door een grote groep hardgelopen.
De vereniging schrijft in voor 5 zogenaamde verenigingswedstrijden per jaar en betaald hiervoor ook alle inschrijfgelden en regelt ook het vervoer van en naar de wedstrijden met behulp van onze botenwagens. Daarnaast zijn er ook andere wedstrijden waarvoor men zich op kan geven maar die moet men dan zelf organiseren. Als er een botenwagen beschikbaar is dan kan die uiteraard gebruikt worden.
Twee keer per jaar schrijven we in voor een weekend wedstrijd waarbij we blijven kamperen. Dit zijn super gezellige dagen waaraan vaak hele gezinnen deelnemen. De Argonauten beschikken over grote tenten waarin we met zijn allen kunnen eten en drinken.


Kinderen van alle leeftijden kunnen meedoen aan wedstrijdvaren, en er is geen juiste leeftijd om te beginnen. Voor kinderen onder de 9 jaar stellen we voor om aan de KanoKids mee te doen en nog niet aan wedstrijdvaren. Het eerste jaar gebruiken we om de beginselen van de kanosport onder de knie te krijgen en nog niet deel te nemen aan wedstrijden. Uiteraard betaal je dan het lagere tarief.