De kantine van het botenhuis is beschikbaar voor verhuur aan leden of aan non-profit organisaties zoals een buurtvereniging, koor, toneelvereniging dans- of yogaclub e.d. De beschikbaarheid wordt bijgehouden in de agenda op de website. Aanvragen per mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. In het antwoord wordt vermeld waar de sleutels opgehaald kunnen worden en waar ze weer ingeleverd kunnen worden. Uiteraard krijgt u de eerste keer een rondleiding. De huur moet na ontvangst van de factuur vooraf worden overgemaakt. Een voorlopige reservering wordt pas definitief na ontvangst van de huur.


De huur bedraagt € 50 voor de maandag en dinsdag en € 95 voor de overige dagen.  Door betaling gaat de huurder ook akkoord met de verhuurvoorwaarden, waaronder de bepaling dat het nuttigen van alcohol wel toegestaan is, maar de verkoop hiervan niet. Het pand van tevoren inrichten voor een feest kan in overleg en hangt uiteraard ook af van andere gebruikers. Opruimen en schoonmaken in overleg maar in principe voor 10 uur de volgende ochtend.
Keuken faciliteiten: gasfornuis; oven; magnetron; waterkoker; koffiezetapparaat (inclusief filters); potten & pannen; borden & bestek (40-50 personen); kopjes & glazen voor grote groepen; twee koelkasten.
Zie de huurovereenkomst: Huurovereenkomst kantine KV Argonauten 

Kamperen is (na vooraf gekregen toestemming) mogelijk voor bijvoorbeeld trekkende kanovaarders en/of roeiers naast het botenhuis. Ook de zolder kan voor grotere groepen gehuurd worden door bijvoorbeeld scouting- kano- of roeiverenigingen t.b.v. overnachten. Het gehuurde dient ten minste in dezelfde staat te worden achtergelaten zoals die was bij aanvang. Kampeerders mogen gebruik maken van de douches en toiletten in de botenloods. Kampeerders mogen van de kantine gebruik maken in de tijd dat deze vrij is; kosten € 50 p.d.  Het gebruik van de faciliteiten in de botenloods kost € 2,50 p.p.p.d. Het gebruik van elektra buiten de botenloods (aansluiten caravan, koelbox) kost € 1,50 p.d. Kampeerders delen de kantine en de kleedruimtes met leden van de vereniging; de huur is dus niet exclusief. Men kan ook rustig aanschuiven tijdens de clubavond op de vrijdagavond en de zondagmiddag.

Op de zolder mogen maximaal 40 personen overnachten. Per persoon moet € 4 per nacht worden betaald (inclusief gebruik van de kleedruimtes). Groepen die van de zolder gebruik maken voor overnachtingen mogen van de kantine gebruik maken in de tijd dat deze vrij is; kosten € 50 p.d. Het aanwezige serviesgoed, bestek, koffiezetapparaat (met filters) en waterkoker mag worden gebruikt; koffie, thee, suiker e.d. dienen zelf verzorgd te worden.

Al ruim dertig jaar organiseert de Rijper kanovereniging Argonauten de Nederlandse kampioenschappen K4 marathon. Dit Open NK kent een internationaal deelnemersveld en vindt dit jaar plaats op zaterdag 10 oktober 2020.

Programma :
10:45 Dames Junioren, Heren Junioren, Dames Senioren 18 km, voor de route klik hier .
12:30 Dames Aspiranten, Heren Aspiranten 5 km, voor de route klik hier
14:00 Heren Senioren 27 km, Heren Masters 18 km, voor de route klik hier

Tijdens deze wedstrijden strijden de Nederlandse deelnemers om het Nederlandse Kampioenschap K4 marathon.

De starts zijn op de Beemsterringvaart bij de Rijp ter hoogte van de Kralingergracht.

Finish van alle wedstrijden is op de Beemsterringvaart bij de ingang van passanten haven van De Rijp.

Voor informatie en aanmeldingen : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

En natuurlijk op Facebook

Wedstrijdvaren staat bij de Argonauten hoog in het vaandel. Bijna de helft van de leden houdt zich actief bezig met deelname aan wedstrijden
Wedstrijden zijn bij de Argonauten altijd vlakwater wedstrijden over een bepaalde afstand; van sprintafstanden (200 en 500 meter) of over langere afstanden. Ook wordt er gevaren in meerpersoonsboten zoals een K2 of een K4. Regelmatig worden boten gecombineerd met leden van andere verenigingen zodat er zo veel mogelijk gevaren kan worden op het eigen niveau.
Net als bij elke andere sport kiest de kanovaarder zelf hoe actief of hoe ambitieus hij of zij wil omgaan met de wedstrijdsport. Er zijn leden die 1 keer per week trainen en 5 keer per jaar mee doen aan wedstrijden; maar we hebben ook leden die Nederlands kampioen zijn en die 5-6 keer per week trainen, zo wel op het water als op het land. De Argonauten hebben een eigen trainingszolder voor zowel krachttraining als technische en duur training met behulp van ergometers. De meeste leden trainen tijdens het winterseizoen niet op het water; maar de conditietrainingen gaan uiteraard gewoon door! Ook wordt er door een grote groep hardgelopen.
De vereniging schrijft in voor 5 zogenaamde verenigingswedstrijden per jaar en betaald hiervoor ook alle inschrijfgelden en regelt ook het vervoer van en naar de wedstrijden met behulp van onze botenwagens. Daarnaast zijn er ook andere wedstrijden waarvoor men zich op kan geven maar die moet men dan zelf organiseren. Als er een botenwagen beschikbaar is dan kan die uiteraard gebruikt worden.
Twee keer per jaar schrijven we in voor een weekend wedstrijd waarbij we blijven kamperen. Dit zijn super gezellige dagen waaraan vaak hele gezinnen deelnemen. De Argonauten beschikken over grote tenten waarin we met zijn allen kunnen eten en drinken.


Kinderen van alle leeftijden kunnen meedoen aan wedstrijdvaren, en er is geen juiste leeftijd om te beginnen. Voor kinderen onder de 9 jaar stellen we voor om aan de KanoKids mee te doen en nog niet aan wedstrijdvaren. Het eerste jaar gebruiken we om de beginselen van de kanosport onder de knie te krijgen en nog niet deel te nemen aan wedstrijden. Uiteraard betaal je dan het lagere tarief.

Recreatief varen is heel anders dan zo hard mogelijk gaan in een K1; het gaat de meeste toervaarders om de rust te vinden op het water en in de natuur. Dit kan alleen of in groepen.
Je hoeft niemand in de Rijp en omgeving uit te leggen dat je in de directe omgeving van de Rijp fantastisch water hebt om op te varen. Sterker nog, verenigingen komen bij ons langs om een tocht te maken.
Recreatief varen is voor jong en oud, of je nu vroeger al gevaren hebt of niet. We hebben leden die het heerlijk vinden om lange tochten te maken. Vanuit het kanohuis of elders in het land op een mooie locatie. Maar er zijn er ook die gewoon af en toe een boot willen pakken om een stukje te varen.
Mocht iemand zijn of haar kano niveau bij willen spijkeren dan kan dat. De vereniging organiseert regelmatig opfriscursussen voor haar leden. Dus, heb je een kano liggen en mis je wat kennis en/of ervaring? Neem dan contact met ons op! Ook is het mogelijk om een keer met een tocht mee te varen zonder meteen lid te hoeven worden van de club; je betaalt dan gewoon mee aan de kosten van die tocht. Bij genoeg animo zou het kunnen zijn dat we ook een meerdaagse opfriscursus organiseren voor niet-leden. Vergeet niet dat jouw mooie boot bij ons veilig en droog ligt zonder last van weer en wind!
Bij het organiseren van tochten houden we rekening met een goede variatie, zowel qua afstanden als qua tijd (1 of meerdaags tochten). Het gaat niet om de snelheid; iedereen moet mee kunnen komen. Toch is het raadzaam om van tevoren even de conditie en de vaardigheden even bij te spijkeren.
Het watersportverbond houdt een lijst bij van toertochten
Regelmatig worden er op onze facebook pagina foto's gepubliceerd.
Onze botenwagen is beschikbaar voor leden van de vereniging.

De KV 'Argonauten' is de kanovereniging in de Rijp. De Argonauten hebben een eigen botenhuis en kantine aan de bij de jachthaven waar getraind wordt en van waar uit we varen. Het botenhuis is prachtig gelegen. Het heeft een directe verbinding met de Beemsterringvaart en heeft op korte afstand toegang tot natuurgebieden als de Eilandspolder, de Wormer en het Jisperveld. Een actieve groep leden zorgt samen met de trainers voor de continuïteit van de vereniging.

De vereniging staat open voor iedereen die in de kanosport geïnteresseerd is.  Daar zijn beginners bij, maar ook (ver) gevorderden. De sfeer binnen de vereniging is open en vriendschappelijk.
Wat doen de Argonauten
Kano of Kajak? Iedereen heeft het over kanovaren en onze vereniging heet zelfs een kano vereniging te zijn; echter wat we doen is feitelijk kajakken. Kano varen doe je met 1 blad, kajakken is met een peddel met 2 bladen.
Binnen de Argonauten zijn twee hoofdactiviteiten te onderscheiden, wedstrijdvaren en recreatief varen. Elke vrijdag wordt er in groepen getraind. Ook op zondagmiddag zijn we open. Daarnaast trainen de leden ook individueel en in kleinere groepen. Als vereniging nemen we elk jaar deel aan zo’n vijf wedstrijden die overal in Nederland kunnen plaatsvinden. Meestal duurt dat een zaterdag en een zondag. Als het niet te ver is rijden we op en neer, maar als het wat verder weg is kamperen we in de buurt van de wedstrijd. Ieder neemt dan een eigen tent mee en de vereniging heeft een grote tent die gebruikt wordt als gemeenschappelijke ruimte.
Voor de recreatieve vaarders worden tochten uitgezet. Ook kiezen we ieder jaar leuke tochten uit ergens in Nederland en rijden daar dan met een botenwagen naar toe.

Eén keer per jaar organiseren we de open Nederlandse kampioenschappen K4 marathon, op de tweede zaterdag van oktober. Uit heel Europa komen dan teams naar de Rijp voor een wedstrijd in de K4 (4-persoons kajak) over 15 of 25 km.
Heb je een eigen boot nodig?
Je hebt geen eigen boot nodig. De vereniging beschikt over een aantal wedstrijdboten en toer-kajak's die je kunt huren. Verder heeft de vereniging ook een aantal bijzondere boten die ter beschikking staan van de leden. Zo zijn er een aantal polobootjes. Dit zijn kleine en wendbare kano's die gebruikt worden om kanopolo mee te spelen. Ook hebben we meerpersoonboten waaronder een heel mooie en nieuwe K4 (met dank aan de VSB). Een K4 is een vierpersoons kano die gebruikt wordt voor wedstrijden. Er zijn K1's (éénpersoonsboten) en er is een C10: een Canadese kano voor 10 personen. Veel leden kopen na verloop van tijd een eigen boot Ook die kan uiteraard gestald worden in het botenhuis.

Wat kost het?

Het lidmaatschap wordt aangegaan per kalenderjaar. De kosten hangen af van de leeftijd en de activiteit waar je voor gekozen hebt. (Jeugd)leden met interesse in wedstrijdvaren doen meestal gedurende het eerste jaar nog niet mee aan wedstrijden; voor hen geldt dus het recreatieve tarief. In het wedstrijdkano tarief zijn de kosten voor startgelden inbegrepen; dit is zo’n €12.50 per wedstrijd waaraan deelgenomen wordt. Door de bank genomen zijn er vier wedstrijden per jaar waaraan we als vereniging deelnemen.
Wedstrijdvaren kost €160,95 voor jeugdleden tot 18 jaar en €181.75 voor volwassenen. Recreatief varen kost €108,95 voor jeugdleden en €140,15 voor volwassenen. We kennen grote kortingen voor additionele gezinsleden van respectievelijk 30, 50 en 70%. Het huren van een boot kost €50 per jaar voor een toerboot en €60 voor een wedstrijdboot, inclusief stalling. Als je een eigen boot hebt dan kost het stallen ervan in de botenloods € 20,00 per jaar. Ieder lid van de Argonauten is automatisch ook lid van het Watersport Verbond afdeling Kano en krijgt ook het bondsblad toegestuurd. Bijkomende kosten zijn de aanschaf van een wedstrijdlicentie voor een paar euro (als je deelneemt aan wedstrijden) en de verblijfskosten tijdens weekeinden waar gekampeerd wordt. Bij aanvang van het lidmaatschap worden alleen de nog resterende kwartalen in rekening gebracht. En voor alle duidelijkheid: opzeggingen vóór 31 december.

Vrijwilligers

Alle activiteiten worden georganiseerd door onbetaalde vrijwilligers. Ook van leden en ouders van jeugdleden verwachten we dat ze af en toe assisteren, bijvoorbeeld bij het vervoer van en naar wedstrijden, onderhoud, of bij de organisatie van evenementen. Het schoonmaken van het kanohuis is uitbesteed aan een schoonmaakbedrijf.

Open vereniging

De Argonauten hebben een mooi pand midden in de Rijp waar ook andere verenigingen en organisaties een welkom onderdak vinden. Naast vaste huurders kan de kantine ook gehuurd worden voor eenmalige activiteiten (zie “kantine huren”).

Hoe kom ik aan méér informatie

Stuur voor meer informatiie even een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Voor foto’s, evenementen en dergelijken verwijzen we ook graag naar onze facebook pagina!
Je kunt ook een keer langskomen op vrijdagavond na de training.
Rond half negen 's avonds is dan een goede tijd.
Het adres van het botenhuis, tevens correspondentieadres is Meelzak 16 1483AV De Rijp