De kanokids worden vertrouwd gemaakt met  de kano in de Rijper Buizenhaven

Bij  KV Argonauten, de Rijper kanovereniging, start met ingang van zondag 19  mei een korte cursus ‘Kanokids’. Spelenderwijs leren kanovaren voor kinderen van 7 tot en met 9 jaar op vier zondagen. Aanmelden en/of meer informatie aanvragen kan op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

De kosten voor deze cursus ‘Kanokids’ bedragen €25,-. Zwemdiploma’s A en B dienen gehaald te zijn.

‘Kanokids’ is voor kinderen die kennis willen maken met de rustgevende maar ook uitdagende kanosport. In groepen van maximaal 8 deelnemers met veel begeleiding van de Argonauten zelf, wordt gevaren in de Buizenhaven, vlakbij het botenhuis van de Argonauten op de Meelzak.

Deelnemers hoeven zelf geen boot mee te nemen, ze varen in de ‘Flushes’, boten waar je niet snel mee omslaat. Het gebruik van zwemvesten is verplicht, maar ook deze zijn op de club aanwezig. Er worden eenvoudige oefeningen gedaan en véél spelletjes.

De vaardagen zijn zondag 19 mei, 26 mei, 2 juni en 9. Van 11.00 uur tot 12.00 uur.  Alle deelnemers ontvangen na afloop van de cursus een certificaat. Wie besluit lid te worden van de club, krijgt op vertoon van het certificaat €25,- korting op het lidmaatschapsgeld.  Zie ook de website www.kvargonauten.nl .

De Comedynight bij kanoclub de Argonauten krijgt een vervolg.

Na het succes van vorig jaar is besloten vrijdag 15 februari opnieuw een aantal talentvolle jonge comedians op te laten treden. Voor het goede doel, want de opbrengst komt geheel ten goede aan nieuw trainingsmateriaal voor de club.

De comedynight vindt plaats op de club zelf, de Meelzak 16 in De Rijp en wordt mede mogelijk gemaakt door Plus Bakker De Rijp. Entree €5,-, aanvang 20.30 uur, zaal open 20.00 uur. Voor meer info: kvargonauten.nl

De jonge stand-up comedians die reeds hebben toegezegd om te komen optreden zijn onder andere Luuk v.d. Vaart (winnaar publieksprijs Groninger studentencabaret), Nik Goedemans (finalist Amsterdams studenten Cabaretfestival) en Jon Mouter (Finalist Comedy Talent Award). Voorzitter Evert Konijn heeft er alweer zin in: “We zien het publiek graag komen, ook om kennis te maken met onze gezellige club of om een donatie te doen voor ons goede doel!”

Na afloop van de comedynight, rond 22.30 uur, is er uiteraard nog een drankje met hapje te verkrijgen.

De comedy night was een groot succes, met een volle zaal die volop genoot van de optredens van Luuk v/d Vaart, Nik Goedemans, Jon Mouter en Johan van Hespen.

Mede dank zij de sponsoring van Sjaak Bakker van Plus Supermarkt Graft de Rijp heeft dat het mooie bedrag van € 955 opgeleverd.

Allen hartelijk dank voor jullie bijdrage aan dit mooie resultaat.