De kanokids worden vertrouwd gemaakt met  de kano in de Rijper Buizenhaven

Bij KV Argonauten, de Rijper kanovereniging, start met ingang van zondag 3 juni een korte cursus ‘Kanokids’. Spelenderwijs leren kanovaren voor kinderen van 7 tot 9 jaar en 9 tot en met 12 jaar op vier zondagen. De kosten voor deze cursus ‘Kanokids’ bedragen €25,-. Zwemdiploma’s A en B dienen gehaald te zijn.

‘Kanokids’ is voor kinderen die kennis willen maken met de rustgevende maar ook uitdagende kanosport. In groepen van maximaal 8 deelnemers met veel begeleiding van de Argonauten zelf, wordt gevaren in de Buizenhaven, vlakbij het botenhuis van de Argonauten op de Meelzak. Deelnemers hoeven zelf geen boot mee te nemen, ze varen in de ‘Flushes’, boten waar je niet snel mee omslaat. Het gebruik van zwemvesten is verplicht, maar ook deze zijn op de club aanwezig. Er worden eenvoudige oefeningen gedaan en véél spelletjes.

De cursusdagen zijn zondag 3 juni, 10 juni, 1 juli en 8 juli. De groep 6 t/m 8-jarigen vaart van 11.00 uur tot 12.00 uur, de groep 9 t/m 12-jarigen van 13.00 tot 14.00 uur.  Alle deelnemers ontvangen na afloop van de cursus een certificaat. Wie besluit lid te worden van de club, krijgt op vertoon van het certificaat €25,- korting op het lidmaatschapsgeld. Zie ook de website www.kvargonauten.nl.

De comedy night was een groot succes, met een volle zaal die volop genoot van de optredens van Luuk v/d Vaart, Nik Goedemans, Jon Mouter en Johan van Hespen.

Mede dank zij de sponsoring van Sjaak Bakker van Plus Supermarkt Graft de Rijp heeft dat het mooie bedrag van € 955 opgeleverd.

Allen hartelijk dank voor jullie bijdrage aan dit mooie resultaat.

Vrijdagavond 1 december organiseren we een stand-up comedynight in de kantine van de Argonauten. Deze avond staat in het teken van het inzamelen van geld voor de aanschaf van twee ergometers.

De afgelopen jaren hebben we gebruik kunnen maken van een huur ergometer van de kanobond, en is er budget gereserveerd voor de aanschaf van een tweede ergometer. Onlangs is het huurapparaat naar een andere vereniging gegaan en is gebleken dat de aanschaf van een goed apparaat meer gaat kosten dan ons budget toelaat. Omdat er tijdens en buiten het vaarseizoen veel gebruik wordt gemaakt van deze apparaten is het noodzakelijk dat we overgaan tot aanschaf van twee van deze prachtige trainingsapparaten.

Kom daarom allemaal naar de stand-up comedy avond en help ons het beoogde bedrag te verwezenlijken!
Familie en vrienden zijn uiteraard van harte welkom, hoe meer zielen hoe meer vreugd!

En heeft u een leuke avond gehad en/of draagt u de Argonauten een warm hart toe, dan staat het u vrij een donatie te doen in onze donatiepot.

Tot vrijdag 1 december!!