Bij KV Argonauten, de Rijper kanovereniging, start met ingang van zondag 3 juni een korte cursus ‘Kanokids’. Spelenderwijs leren kanovaren voor kinderen van 7 tot 9 jaar en 9 tot en met 12 jaar op vier zondagen. De kosten voor deze cursus ‘Kanokids’ bedragen €25,-. Zwemdiploma’s A en B dienen gehaald te zijn.

‘Kanokids’ is voor kinderen die kennis willen maken met de rustgevende maar ook uitdagende kanosport. In groepen van maximaal 8 deelnemers met veel begeleiding van de Argonauten zelf, wordt gevaren in de Buizenhaven, vlakbij het botenhuis van de Argonauten op de Meelzak. Deelnemers hoeven zelf geen boot mee te nemen, ze varen in de ‘Flushes’, boten waar je niet snel mee omslaat. Het gebruik van zwemvesten is verplicht, maar ook deze zijn op de club aanwezig. Er worden eenvoudige oefeningen gedaan en véél spelletjes.

De cursusdagen zijn zondag 3 juni, 10 juni, 1 juli en 8 juli. De groep 6 t/m 8-jarigen vaart van 11.00 uur tot 12.00 uur, de groep 9 t/m 12-jarigen van 13.00 tot 14.00 uur.  Alle deelnemers ontvangen na afloop van de cursus een certificaat. Wie besluit lid te worden van de club, krijgt op vertoon van het certificaat €25,- korting op het lidmaatschapsgeld. Zie ook de website www.kvargonauten.nl.