Bij  KV Argonauten, de Rijper kanovereniging, start met ingang van zondag 19  mei een korte cursus ‘Kanokids’. Spelenderwijs leren kanovaren voor kinderen van 7 tot en met 9 jaar op vier zondagen. Aanmelden en/of meer informatie aanvragen kan op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

De kosten voor deze cursus ‘Kanokids’ bedragen €25,-. Zwemdiploma’s A en B dienen gehaald te zijn.

‘Kanokids’ is voor kinderen die kennis willen maken met de rustgevende maar ook uitdagende kanosport. In groepen van maximaal 8 deelnemers met veel begeleiding van de Argonauten zelf, wordt gevaren in de Buizenhaven, vlakbij het botenhuis van de Argonauten op de Meelzak.

Deelnemers hoeven zelf geen boot mee te nemen, ze varen in de ‘Flushes’, boten waar je niet snel mee omslaat. Het gebruik van zwemvesten is verplicht, maar ook deze zijn op de club aanwezig. Er worden eenvoudige oefeningen gedaan en véél spelletjes.

De vaardagen zijn zondag 19 mei, 26 mei, 2 juni en 9. Van 11.00 uur tot 12.00 uur.  Alle deelnemers ontvangen na afloop van de cursus een certificaat. Wie besluit lid te worden van de club, krijgt op vertoon van het certificaat €25,- korting op het lidmaatschapsgeld.  Zie ook de website www.kvargonauten.nl .