Al ruim dertig jaar organiseert de Rijper kanovereniging Argonauten de Nederlandse kampioenschappen K4 marathon. Dit Open NK kent een internationaal deelnemersveld en vindt plaats op de tweede zaterdag in oktober.

Programma :
10:45 Dames Junioren, Heren Junioren, Dames Senioren 14 km, voor de route klik hier .
12:30 Dames Aspiranten, Heren Aspiranten 5 km, voor de route klik hier
14:00 Heren Senioren 27 km, Heren Masters 14 km, voor de route klik hier

Tijdens deze wedstrijden strijden de Nederlandse deelnemers om het Nederlandse Kampioenschap K4 marathon.

De starts van 10:45 en 14:00 zijn op de Beemsterringvaart ter hoogte van het Fort bij Spijkerboor.

De Aspiranten starten om 12:30 op de Beemsterringvaart bij de Rijp ter hoogte van de Kralingergracht.

Finish van alle wedstrijden is op de Beemsterringvaart bij de ingang van passanten haven van De Rijp.