Recreatief varen is heel anders dan zo hard mogelijk gaan in een K1; het gaat de meeste toervaarders om de rust te vinden op het water en in de natuur. Dit kan alleen of in groepen.
Je hoeft niemand in de Rijp en omgeving uit te leggen dat je in de directe omgeving van de Rijp fantastisch water hebt om op te varen. Sterker nog, verenigingen komen bij ons langs om een tocht te maken.
Recreatief varen is voor jong en oud, of je nu vroeger al gevaren hebt of niet. We hebben leden die het heerlijk vinden om lange tochten te maken. Vanuit het kanohuis of elders in het land op een mooie locatie. Maar er zijn er ook die gewoon af en toe een boot willen pakken om een stukje te varen.
Mocht iemand zijn of haar kano niveau bij willen spijkeren dan kan dat. De vereniging organiseert regelmatig opfriscursussen voor haar leden. Dus, heb je een kano liggen en mis je wat kennis en/of ervaring? Neem dan contact met ons op! Ook is het mogelijk om een keer met een tocht mee te varen zonder meteen lid te hoeven worden van de club; je betaalt dan gewoon mee aan de kosten van die tocht. Bij genoeg animo zou het kunnen zijn dat we ook een meerdaagse opfriscursus organiseren voor niet-leden. Vergeet niet dat jouw mooie boot bij ons veilig en droog ligt zonder last van weer en wind!
Bij het organiseren van tochten houden we rekening met een goede variatie, zowel qua afstanden als qua tijd (1 of meerdaags tochten). Het gaat niet om de snelheid; iedereen moet mee kunnen komen. Toch is het raadzaam om van tevoren even de conditie en de vaardigheden even bij te spijkeren.
Het watersportverbond houdt een lijst bij van toertochten
Regelmatig worden er op onze facebook pagina foto's gepubliceerd.
Onze botenwagen is beschikbaar voor leden van de vereniging.